5.Sınıf Bilişim Teknolojileri Anagram Etkinliği

Bu bilişim teknolojileri etkinliğimiz içerisinde ise anagram etkinliği yapıyoruz arkadaşlar.

Anagram demek, karışık olarak verilen harfleri doğru bir şekilde sıralayarak istenen anlatılmak istenen kelimeyi bulmaya deniyor. Bu etkinliğimizde harfler eğer doğru bir şekilde yerine konduysa rengi siyah renkten renkli bir şekle geçiyor ve biz de o harfi doğru bir şekilde taşıdığımızı anlıyoruz.



5.sınıf bilişim anagram etkinliği soruları içerisinde;

  1. Donanım
  2. Yazılım
  3. Arama motorları
  4. Bilgisayar Ağları
  5. Görsel İşleme programları
  6. Algoritma 
gibi konulardan kelimeler vardır. Örneğin; ekran kartı kelimesi size tıark narke şeklinde verilmiş olacak arkadaşlar siz bunun ekran kartı olduğunu bulmaya çalışacaksınız :) hepinize başarılar :)

Öğretmen arkadaşlarım ben bu etkinliği yaparken çok eğleniyorum bilginize. Özellikle sene sonuna doğru ya da ders bitimlerinde öğrencileriniz ile yapabilirsiniz emin olun çok eğleneceksiniz :)

Köşede bulunan buton ile tam ekran oynayabilirsiniz.



5.Sınıf Bilişim Teknolojileri Anagram Etkinliği 5.Sınıf Bilişim Teknolojileri Anagram Etkinliği Reviewed by Celil Öğretmen on Mart 17, 2020 Rating: 5

2 yorum:

  1. Güzel bir çalışma olmuş hocam elinize sağlık. Hep aynı sorular yerine havuzdan rastgele sorular çekilse daha eğlenceli olurdu. Hangi programı kullandınız yaparken.

    YanıtlaSil
  2. Bencede çok güzel ben KARABONCUK adlı kullanıcıyım ve 3. sıradayım ben yerimden memnunum ve ayrıcalıklada hocam çok güzel bir çalışma hatta kutucuklarda "CELİL ÖĞRETMEN" bile yazıyordu elinize emeğinize sağlık hocam...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.