6.Sınıf Bilgisayar Ağları Kulaktan Kulağa Etkinliği

6.sınıf bilişim teknolojileri bilgisayar ağları konusu kulaktan kulağa etkinliği. İsterseniz 5.sınıf bilişim teknolojileri (bilgisayar bilimi) bilgisayar ağları konusunda da kullanabilirsiniz.

HAZIRLIK 

Kulaktan Kulağa etkinlik sözlükleri kâğıdını grup sayısı kadar çoğaltınız.

UYGULAMA

Öğrencileri üç gruba ayırınız (sınıftaki öğrenci sayısına göre dört grup da olabilir). Sınıf ortamında yeterli alan olmaması durumunda öğrencilerin oturdukları sıralarda arka arkaya bir sıra oluşturmalarını da sağlayabilirsiniz.

Öğrencilere “Kulaktan Kulağa” oyunu oynayacaklarını ve bu oyunda sessiz olmanın önemli olduğunu söyleyiniz. Oyunun kuralları aşağıdaki gibidir:

• Grupların en arkasındaki öğrencilere üzerinde ağ bileşenleriyle ilgili sözcüklerin yazdığı kâğıtlardan biri verilir.
• Öğrenciler ellerindeki kâğıtta bulunan sözcükleri önlerindeki öğrenciye fısıldayarak iletir.
• Sözcük en öndeki öğrenciye ulaştığında ilgili öğrenci sözcüğü tahtaya yazar.
• Sözcüğü ilk ve eksiksiz yazan grup beş puan alır.
• En öndeki öğrenci en arkaya geçer ve oyun son oyuncu kalıncaya kadar aynı biçimde devam eder.
• En çok puanı alan grup oyunu kazanır.

Oyun sonunda öğrencilere “Bir bilgisayar ağı oluşturmak için nelere gereksinim duyarız?” sorusunu sorunuz ve oyunda geçen sözcüklerin ne işe yaradıklarını bilip bilmediklerini sorarak devam ediniz. Öğrencilere, oyundaki grupların bir bilgisayar ağını oluşturan birimler olduğunu ve en öndeki öğrencinin ağda bulunan bir yazıcı olduğunu söyleyerek etkinliği sonlandırınız.

Etkinlik MEB VE Google tarafından hazırlanan kitaptan alınmıştır. Site içerisinde yer alan bir çok içerik yayınlanan kitaptan alınmıştır.

6.Sınıf Bilgisayar Ağları Kulaktan Kulağa Etkinliği 6.Sınıf Bilgisayar Ağları Kulaktan Kulağa Etkinliği Reviewed by Celil Öğretmen on Kasım 22, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.